QUI SOM

Arcovaleno Restauro SL és una empresa de conservació i restauració que treballa en l’àmbit del patrimoni arquitectònic, arqueològic i museístic. Està especialitzada en materials petris, pintura mural i altres revestiments decoratius com estucs, esgrafiats i mosaics.

Té els seus orígens en el Consorzio Artigiano Arcovaleno SL, fundat a Itàlia l’any 2005 per diplomats als cursos de conservació de l’ICCROM i amb una àmplia trajectòria en el sector com a col·laboradors de les Soprintendenze del Beni Culturali. Rudi Ranesi, un dels socis fundadors, treballa a Catalunya des de l’any 1998.

Amb intervencions en l’àmbit de la conservació-restauració, l’elaboració d’estudis i projectes i diverses tasques d’assessorament tècnic, Arcovaleno ofereix un complet servei de conservació, restauració i valorització del patrimoni cultural, basat en el coneixement directe de l’objecte d’estudi, el respecte per la seva vessant històrico-artística i la màxima conservació dels materials constitutius.

Arcovaleno col·labora amb professionals especialistes, procedents de diferents països i disciplines, adequant les característiques de l’equip a les necessitats de cada projecte. Es considera prioritària la definició d’objectius comuns entre els membres de l’equip, així com una aproximació crítica als criteris d’intervenció, l’anàlisi precís de les qüestions tècniques i l’obertura a l’aplicació de noves tècniques i procediments. És també central en la metodologia de treball l’exhaustiva documentació de les intervencions, en forma de memòries, mapatges gràfics i reportatges fotogràfics i àudio-visuals.

Back to Top
Translate »